Menlessen

Menschool Hilversum
Janpeter van Hezel is gediplomeerd men-instructeur en altijd actief geweest in de samengestelde mensport. Jan Peter van Hezel begeleidt u snel en plezierig naar het Koetsiersbewijs. 

Na een korte theoretische instructie en de start aan een mentoestel, gaat u al snel “op de bok” . Dit kan met uw eigen paard en rijtuig, maar als u daar niet over beschikt, dan met paard en rijtuig van Jan Peter.

 

Orun-Instructeur.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) verzorgt cursussen voor de Stichting Opleiding Ruiter Unie Nederland (ORUN). Een behoorlijk zware opleiding die u ervan verzekert dat u optimaal begeleid wordt Wilt u nalezen wat de opleiding tot zo’n instructeur inhoudt klik dan op deze link naar de KNHS Jan Peter van Hezel is een door de KNHS opgeleide mensinstructeur !.

De menlessen

De Menlessen worden in groepjes van drie cursisten gegeven, maar ook individueel les is goed mogelijk. U leert snel het op- en aftuigen, de veiligheidsaspecten die bij de mensport horen, maar ook de basis- lessen van hoe een paard reageert op uw instructies en hoe op de buitenwereld.

Het Mendiploma of Koetsiersbewijs

De organisatie en het afnemen van het koetsiers-examen is in handen van een onafhankelijk instituut de Stichting Rijvaardigheids-bewijzen Recreatieruiters SRR. Lees hier verder over het Koetsiersbewijs

Opfris-cursus

Ook als u al langer aangespannen rijdt, verdient het aanbeveling af en toe onder leiding van een bekwaam instructeur een “opfris ” lesje te nemen. Er sluipen al gauw gewoontes in, vooral als veel met hetzelfde paard gemend wordt, die kunnen leiden tot onveiligheden.

Kosten

De kosten vindt u op deze pagina
Aanmelden kan door uw naam, adres en telefoonnummer in een mailtje te zetten en wij nemen contact met u op  Of maak gebruik van ons contactformulier