KNHS, MRB en SVP

KNHS
De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de Nederlandse paardensportbond. De KNHS is lid van NOC*NSF en internationaal aangesloten bij de Fédération Equestre Internationale (FEI). De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de overkoepelende sportorganisatie voor de paardensportdisciplines dressuur, springen, eventing, endurance, mennen, aangespannen sport, voltige, reining, horseball en TREC. Polo en draf- en rensport maken geen deel uit van de KNHS. Naast de wedstrijdsport richt de KNHS zich ook op de recreatieve paardensport. Hoe is de KNHS ontstaan? De KNHS is in 2002 ontstaan uit een fusie, met als doel de paardensport in Nederland beter te regelen en te overzien. Hierbij waren de volgende sportbonden betrokken: Nederlandse Hippische Sportfederatie (NHS) Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF) Nederlandse Bond van Rij- en Jachtverenigingen (NBVR) Nederlandse Katholieke Bond van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (NKB) Nederlandse Ponyclub (NPC)
MANEGE & RUITER BOND

De Manege & Ruiter Bond is als stichting opgericht in 2015. Het doel: met de aangesloten maneges nieuwe ontwikkelingen in de paardensport en paardenhouderij volgen en implementeren op de bedrijven. Dit doen we samen, met elkaar en voor elkaar. Baas zijn op je eigen bedrijf maar samen met collega-ondernemers innovatief en creatief aan het werk om het manegebedrijf naar een hoger plan te tillen. Respect voor mens en dier, plezier bieden met paarden en pony’s, altijd met het welzijn van de dieren voorop: dat is waar de Manege & Ruiter Bond voor staat.

Ruiteropleidingen

De Manege & Ruiter Bond heeft nieuwe dressuur-, spring-, vaardigheids- en westernproeven ontwikkeld. Wil je met deze producten kennismaken of meer weten over de Manege & Ruiter Bond?
Neem dan een kijkje op demanegeruiter.nl/proeven-theorie/ Daar kunnen al deze producten gratis gedownload worden. Ruiters kunnen thuis achter hun computer de proeven oefenen. Naast wedstrijden op de maneges organiseert de Manege & Ruiter Bond landelijke kampioenschappen: grote gebeurtenissen met grote en kleine mensen, en grote en kleine paarden.

STICHTING VEILIGE PAARDENSPORT

Om de veiligheid binnen de paardensport te verbeteren is in 2001 Stichting Veilige Paardensport opgericht. Het doel van de stichting is om hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid. Veiligheidscertificaat Stichting Veilige Paardensport is in 2002 is gestart met het veiligheidscertificaat; hét teken dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport.

%d bloggers liken dit: