Paardensport is voor een deel sport, maar ook beleving en emotie.
Als de liefde voor paarden eenmaal is geboren, gaat het nooit meer weg.
Paarden zijn edele dieren, die behandel je met respect en kennis van het paard.  Daarom kijken we goed naar de natuurlijke omgeving en gedragingen van het paard. Hierdoor kunnen we de leefomgeving en de omgang met de paarden beter afstemmen.
Het resultaat zijn ontspannen en vriendelijke paarden om mee te werken.

Even kennismaken

Wij zijn Janpeter en Hanneke. Samen zijn we al jaren druk met de paarden.
Janpeter is menner en heeft lang meegedraaid in de samengestelde mensport. Als gediplomeerd meninstructeur geeft hij enthousiast en vakkundig onze menlessen en lessen voor het koetsiersbewijs.

Hanneke is een fanatieke ruiter en een enthousiaste gediplomeerde instructrice. Ze leidt paarden graag op om hoger in de sport te kunnen gaan lopen en leert anderen hoe ze hun rijden kunnen verbeteren.

Samen maken we van de Hilversumse Ponyclub een gezellige manege en menschool met vriendelijke pony’s en paarden, een leuke sfeer, veel activiteiten en natuurlijk lessen in het rijden en mennen voor kinderen en volwassenen. Tevens geven wij ook speciaal aandacht aan de omgang met paarden en pony’s, bijvoorbeeld onze speciale knuffellessen voor de wat angstige kids.