Ponykamp

Ben jij een groot paardenliefhebber? Doe dan mee met één van onze ponykampen! Ieder jaar organiseren wij ponykampen waar kinderen aan deel kunnen nemen en zo een vakantieweek van hun leven ervaren! Er wordt iedere dag gereden en leuke spelletjes gedaan met en over paarden. Er wordt veel geknuffeld en gepoetst en natuurlijk ook heel veel geleerd over paarden!

Trainingsweek

Daarnaast hebben wij voor de oudere kinderen (vanaf 12 jaar) ieder jaar een trainingsweek. Hier hopen wij dat we de kinderen dressuurmatig beter te leren rijden, hiervoor gebruiken wij het exterieur en de beweging van het paard. Hier wordt het paardrijden dus een stuk serieuzer! Maar wees maar niet bang, ook blijven wij in deze week leuke spelletjes doen om zo samen met de paarden te leren en plezier te blijven maken.

Het is aan onze instructeurs om te beoordelen of dat een kind mee kan doen aan de ponykampen of trainingsweken, daarom willen wij graag dat iedereen van buitenaf een keer een privéles nemen zodat wij de ruiters in de juiste lesgroep in het ponykamp of trainingsweek kunnen zetten. Zo hopen wij dat wij iedereen het leukste ponykamp of trainingsweek kunnen geven!

Tijden

De ponykampen zijn van maandag tot en met vrijdag 09:00 tot 17:00 uur. Omdat de werkzaamheden op de manege na 17:00 uur gewoon doorgaan zullen de kinderen na dit tijdstip niet meer worden beziggehouden. Indien mogelijke blijven de kinderen in de trainingsweek op donderdag slapen op de Hilversumse ponyclub.               

Dieet, medicijnen of allergieën

Er wordt op de manege gezamenlijk geluncht. Mocht uw kind  medicijnen gebruiken, last hebben van allergieën of een aangepast dieet volgen geef dit alsjeblieft aan zodat er (binnen onze mogelijkheden) rekening mee gehouden kan worden. We gaan er wel van uit dat uw kind zelf voor het medicijngebruik zorgt.

Wat mee te nemen?

Paardrijkleding, zoals rijbroek en rijlaarzen (of jodphurs en chaps), cap (CE1384) en eventueel zweepje en bodyprotector. Een extra setje droge kleren, gympies en regenkleding. Het is heel handig om alle kleding (maar vooral de caps) goed te merken om verwarring en verlies te voorkomen.

Veiligheid en verzekering

We proberen natuurlijk het kamp zo gezellig mogelijk te laten verlopen, maar dit mag nooit ten koste van de veiligheid gaan. Daarom is het dragen van een cap altijd verplicht als je op een paard of pony zit. Daarnaast is het verplicht om met rijlaarzen of rijschoenen met chaps te rijden. Het dragen van een bodyprotector is verstandig, maar is niet verplicht. Ondanks dat we het risico uiteraard tot een minimum proberen te beperken blijven paarden onvoorspelbaar en kan er altijd wat gebeuren. Daarom rijdt en verblijft uw kind bij ons altijd op eigen risico.

Wat de verzekering betreft adviseren wij zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Lichamelijke klachten en/of blessures

Ook als uw kind een (langdurige) blessure heeft of snel lichamelijke klachten heeft, raden wij aan om voor de deelname even met ons te overleggen. We rijden een aantal uur per dag, soms aaneengesloten, en het is belangrijk dat de kinderen dit lichamelijk vol kunnen houden.

Financieel

De ponykamp kost € 300,–. Dit bedrag kan in twee keer betaald worden d.m.v. een aanbetaling. Alleen wanneer deze aanbetaling van € 150,–, op de bankrekening is ontvangen kunnen we definitief een plaats toewijzen aan degene die zich inschrijven. Het restbedrag van € 150,– moet uiterlijk op de vrijdag voor aanvang van de ponykamp voldaan zijn. Bij annulering korter dan 3 weken voor aanvang ponykamp of trainingsweek vervalt de aanbetaling aan de Hilversumse Ponyclub. Betalingen kunnen alleen via de bank worden voldaan;

NL 13 RABO 01079.69.939

t.n.v.    JW van der Leeden Hezel Stables

o.v.v.   naam van deelnemer en week 1,2 of 3

Dus let op! alleen wanneer de aanbetaling correct is ontvangen, is de deelnemer verzekerd van een plekje/inschrijving.

Zijn er nog andere vragen en/of opmerkingen neem dan gerust contact op.