Menlessen

Menschool Hilversum
Jan Peter van Hezel is gediplomeerd men-instructeur en altijd actief geweest in de samengestelde mensport. Jan Peter van Hezel begeleidt u snel en plezierig naar het Men-bewijs. 

Na een korte theoretische instructie en de start aan een mentoestel, gaat u al snel “op de bok” . Dit kan met uw eigen paard en rijtuig, maar als u daar niet over beschikt, dan met paard en rijtuig van Jan Peter 

Orun-Instructeur.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) verzorgt cursussen voor de Stichting Opleiding Ruiter Unie Nederland (ORUN). Een behoorlijk zware opleiding die u ervan verzekert dat u optimaal begeleid wordt. Wilt u nalezen wat de opleiding tot zo’n instructeur inhoudt kijk dan op de site de KNHS. JanPeter van Hezel is een door de KNHS opgeleide mensinstructeur !

De menlessen

De Menlessen worden in groepjes van drie cursisten gegeven, maar ook individuele les is goed mogelijk. U leert snel het op- en aftuigen, de veiligheidsaspecten die bij de mensport horen, maar ook de basis- lessen van hoe een paard reageert op uw instructies en hoe op de buitenwereld.

Het Menbewijs

De organisatie en het afnemen van het men-examen is in handen van een onafhankelijk instituut de Stichting Rijvaardigheids-bewijzen Recreatieruiters SRR.

Opfris-cursus

Ook als u al langer aangespannen rijdt, verdient het aanbeveling af en toe onder leiding van een bekwaam instructeur een “opfris ” lesje te nemen. Er sluipen al gauw gewoontes in, vooral als veel met hetzelfde paard gemend wordt, die kunnen leiden tot onveiligheden.

Kosten

De kosten vindt u op deze pagina
Aanmelden kan door uw naam, adres en telefoonnummer in een mailtje te zetten en wij nemen contact met u op  of neem contact op met Jan Peter (0622152596)