Corona virus

Beste ponyclubliefhebber, 
Hiernaast hebben we een leuke eerste vlog voor jullie!
Probeer de site in de gaten te houden, want we hebben elke week iets leuks voor jullie gemaakt. Deze week betreft een vlog van een mestdag op de manege. Veel kijkplezier!

Beste leden van de Ponyclub,

Geldende maatregelen paardensport van 15 december t/m einde corona maatregelen 2021

Naar aanleiding van de toespraak van Dhr. M. Rutte afgelopen maandag 14 december 2020 zijn er ook op de manege weer de nodige aanpassingen. De KNHS en FNRS hebben gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. 
De lessen van de jeugd t/m 17 jaar gaan gewoon door maar zijn in de buitenbak. Daarbij moet  het weer het wel toelaten, veiligheid staat voorop!

Groepslessen voor volwassenen (18+) zijn niet toegestaan. Wel is het toegestaan om in aangepaste vorm ons te helpen met de verzorging en het beweging geven van de paarden.

Een aantal voorzorgsmaatregelen die wij hebben gemaakt staan hieronder vermeld:

 1. Kom niet eerder dan tien minuten voor aanvang naar de les en ga na de les direct naar huis.
 2. Helaas mogen er geen ouders of verzorgers meekomen. Graag uw kind afzetten bij het hek. Hier staat een vrijwilliger om uw kind op te vangen, uiteraard op 1.5m afstand. Ouders mogen niet wachten in de auto voor het hek.
 3. Geef aan uw kind een telefoonnummer mee waar wij indien geval van nood contact mee kunnen opnemen.
 4. Ga voor vertrek naar de manege thuis naar het toilet. Bij aankomst en vertrek vragen wij het kind de handen te laten wassen en rijhandschoenen aan te trekken.
 5. Wij mogen alleen buiten lesgeven. Wij hopen dan ook op mooi, maar vooral droog weer. Indien het slecht weer is en wij niet kunnen lesgeven, gaan wij opzoek naar een passende oplossing.
 6. De lessen die worden afgezegd in de periode van 15-12-2020 tot einde corona maatregelen kunnen niet worden ingehaald.
 7. De pony’s zetten wij opgezadeld en aangesingeld klaar. Uw kind neemt de aangewezen pony mee naar de buitenbak en zal daar zelfstandig de beugels op maat gaan maken en opstappen met een krukje. (We gaan meer aandacht geven aan het zelfstandig opstappen).
 8. Het gebruik van rijhandschoenen is verplicht. Gebruik je eigen paardrijspullen in plaats van de spullen van de manege.
 9. De horeca is gesloten, er kan alleen nog gebruik worden gemaakt van het toilet.
 10. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Speciale lessen.
De volgende lessen kunnen helaas geen doorgang vinden ivm het niet kunnen inpassen van de Corona maatregelen:

 • Kinderfeestjes

Paardenwelzijn blijft gewaarborgd.
In verband met het welzijn van de paarden blijft het mogelijk voor paardeneigenaren om hun paarden te verzorgen en te rijden zoals dat nu ook het geval is. Hierbij moeten wel alle geldende sociale en hygiëne maatregelen van de overheid nageleefd worden.

Met vriendelijke groet,

Jan Peter en Hanneke

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-