Corona virus

Beste ponyclubliefhebber, 
Hiernaast hebben we een leuke eerste vlog voor jullie!
Probeer de site in de gaten te houden, want we hebben elke week iets leuks voor jullie gemaakt. Deze week betreft een vlog van een mestdag op de manege. Veel kijkplezier!

Corona28042020

Beste leden van de Ponyclub,

Geldende maatregelen paardensport van 29 april tot en met 19 mei.

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag 21 april hebben de KNHS en FNRS  gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. De belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is.

Dit betekent dat paardensportaccommodaties vanaf woensdag 29 april weer georganiseerde paardensportactiviteiten onder begeleiding mogen aanbieden aan kinderen tot en met 12 jaar, mits dit in de buitenlucht gebeurt. Ook jeugd van 13 t/m 18 jaar mogen weer deelnemen aan georganiseerde paardensport activiteiten in de buitenlucht, maar hierbij moet wel minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden tussen elkaar. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de kantine blijft gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten en/of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Versoepeling basisschool kinderen en jeugd van 13 tot en met 18 jaar.

We kijken er naar uit om iedereen snel weer te zien, maar na zo’n lange intelligente lockdown is dit nog niet zomaar geregeld. Het vraagt van ons en van jullie nog wel wat aanpassingen. Voor ons is dat wij zo  snel mogelijk de pony’s klaar moeten maken na zo’n lange vakantie. Ze staan nu nog op het land  en wij zullen ze zo spoedig mogelijk ophalen. De start datum van de lessen is dan ook niet 29 april maar 4 mei. We beginnen eerst met opstarten van de jeugdlessen.

Een aantal voorzorgsmaatregelen die wij hebben gemaakt staan hieronder vermeld:

  1. Kom niet eerder dan tien minuten voor aanvang naar de les en ga na de les direct naar huis.
  2. Helaas mogen er geen ouders of verzorgers meekomen. Graag uw kind afzetten bij het hek. Hier staat een vrijwilliger om uw kind op te vangen, uiteraard op 1.5m afstand. Ouders mogen niet wachten in de auto voor het hek.
  3. Geef aan uw kind een telefoonnummer mee waar wij indien geval van nood contact mee kunnen opnemen.
  4. Ga voor vertrek naar de manege thuis naar het toilet. Bij aankomst en vertrek vragen wij het kind de handen te laten wassen en rijhandschoenen aan te trekken.
  5. Wij mogen alleen buiten lesgeven. Wij hopen dan ook op mooi, maar vooral droog weer. Indien het slecht weer is en wij niet kunnen lesgeven, gaan wij opzoek naar een passende oplossing.
  6. De pony’s zetten wij opgezadeld en aangesingeld klaar. Uw kind neemt de aangewezen pony mee naar de buitenbak en zal daar zelfstandig de beugels op maat gaan maken en opstappen met een krukje. (We gaan meer aandacht geven aan het zelfstandig opstappen). De eerste lessen gaan we rustig beginnen, kinderen hebben inmiddels al zes weken niet gereden en de pony’s zes weken geen groepslessen meer gelopen. Het zal voor beiden weer even wennen zijn.
  7. Het gebruik van rijhandschoenen is verplicht. Gebruik je eigen paardrijspullen in plaats van de spullen van de manege.
  8. Voor deze periode hebben we de lesschema’s veranderd. Hierover volgt snel meer informatie.
  9. De horeca is gesloten, er kan alleen nog gebruik worden gemaakt van het toilet.
  10. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Speciale lessen.
De volgende lessen kunnen helaas geen doorgang vinden ivm het niet kunnen inpassen van de Corona maatregelen:

  • Kinderfeestjes

Sportverenigingen en –clubs blijven gesloten voor volwassenen.
Alle sportverenigingen en sportclubs in Nederland blijven op last van de overheid gesloten. Er is alleen een uitzondering voor accommodaties wanneer zij buitensporten voor jongeren tot en met 18 jaar aanbieden. Dit betekent dat er nog geen paardensportactiviteiten voor volwassenen georganiseerd mogen worden.

Paardenwelzijn blijft gewaarborgd.
In verband met het welzijn van de paarden blijft het mogelijk voor paardeneigenaren om hun paarden te verzorgen en te rijden zoals dat nu ook het geval is. Hierbij moeten wel alle geldende sociale en hygiëne maatregelen van de overheid nageleefd worden.

Verbod op  evenementen / wedstrijden verlengd tot en met 1 september.
Helaas vervallen alle evenementen tot 1 september.

Ponykampen vallen daar niet onder. Deze kunnen voor als nog doorgaan. Voor beschikbare datums kunt u kijken op de website van de Hilversumse Ponyclub.

Dankwoord.
De afgelopen periode hebben wij ons erg zorgen gemaakt over het voortbestaan van de manege. De kosten zijn fors; de dieren moeten een schone stal, iedere dag voldoende eten en uiteraard (medisch) verzorgd worden en beweging krijgen. Ook wanneer er geen lessen gegeven worden lopen deze kosten door.

Wij willen nog even zeggen dat wij heel blij zijn met alle lieve klanten die ons zijn blijven steunen en ook hebben aangegeven niet zomaar hun lidmaatschap op te zeggen. Dit betekent echt heel veel voor ons en we voelen ons zeer gesteund door jullie! Dank jullie wel allemaal!

Met vriendelijke groet,
Jan Peter en Hanneke

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–